dimarts, 8 de maig del 2018

LES COOPERATIVES DE CINQUÈ PARTICIPEN A LA FIRA DE LA LLAVOR





El passat 15 d'abril es va celebrar, a Roda de Ter, la sisena Fira de la Llavor tradicional. Per primera vegada els alumnes de l'escola Mare de Déu del Sòl del Pont hi vam participar.
Aquest curs els alumnes de cinquè hem format part d'un programa de la Diputació en el que es fomenten les competències i els valors de l'emprenedoria mitjançant la creacio i gestió d'una cooperativa a l'escola.
Vam crear dues cooperatives, una per cada classe de cinquè. Havíem de triar quins productes fabricar per vendre posteriorment. Finalment vam decidir utilitzar materials reciclats, ja que la nostra escola forma part de la xarxa de les escoles verdes per la sostenibilitat.
Vam aconseguir realitzar forces objectes, després de fer un estudi de mercat (Clauers, espelmatòries, llibretes, guardioles, bolsetes aromàtiques, futbolins, mòbils, amplificador de mòbils, marc de fotos, pots de mocadors, etc.) amb un cost mínim.
Vam ocupar dues parades de la fira i durant tot al dia vam anar venent molts dels nostres productes.
Els guanys han estat prou importants en tots els aspectes. Hem recuperat el capital inicial que vam invertir, hem fet una donació a Sant Joan de Déu, hem estat respectuosos  amb el medi ambient, hem aprés a valorar el que costa tenir guanys i els beneficis que sobren els invertirem en una activitat lúdica per tots els alumnes de cinquè.
Les nostres cooperatives han estat un èxit i la Fira de la Llavor ens ha permés tenir la nostra primera experiència com a emprenedors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada